Alt peger på at økologiske produkter er sundere. Hvis du går op i at drikke juice, bør ingredienserne i dine daglige koldpressede juice være fri for både pesticider og Genetisk modificerede afgrøder (GMO)

Unplugged Juices nye linje af koldpresset Juice er selvfølelig økologisk. Juicernes økologiske ingredienser vil bidrage til din sunde livsstil, både ved at give dig energi og ved at give dig god samvittighed over for moder jord.

Her får du syv årsager til, at du bør sikre, at din næste koldpressede juice er økologisk, akkurat som dem vi tilbyde hos Unplugged Juice.

1. Økologiske fødevarer indeholder flere antioxidanter.
At undgå pesticidrester er ikke den eneste fordel, økologiske grøntsager og frugt giver. Du får nemlig langt flere antioxidanter ved at vælge økologi, viser et omfattende studie udgivet i tidsskriftet British Journal of Nutrition.

2. Der er færre pesticider.
Også ikke-økologiske fødevarer indeholder mindre end det maksimale lovmæssige krav om pesticider i fødevarer, men din sunde fornuft vil sige dig, at mindre er bedre, og at det er en af de gode grunde til altid at drikke og spise økologisk, når det er muligt. Vi bør hælde næringsstoffer i kroppen uden at bekymre os om, at vi også indtager uønskede kemikalier og pesticider.

3. Der er så godt som ingen tilsætningsstoffer.
Det er rart at vide, at det, du spiser, er akkurat, hvad du tror, du spiser. Og fordi lovgivningen i høj grad begrænser brugen af de tilsætningsstoffer, forarbejdningsmidler og berigende stoffer, der ofte findes i ikke-økologiske fødevarer (konserveringsmidler, kunstige sødemidler, farvestoffer, aromastoffer og mononatrium glutamat), kan du være forvisset om, at du ikke finder nogen overraskelser i certificerede økologiske fødevarer.

4. Økologiske fødevarer er bedre for miljøet.
Du hjælper dig selv til at være så sund som muligt, men hvad med også at hjælpe miljøet og dine medmennesker? Økologisk landbrug bidrager til at spare på vandet og forbedre jordkvaliteten. I betragtning af de tørker, vi er vidne til hvert år, og de negative meldinger fra miljøeksperter, er disse ikke ubetydelige grunde til at vælge økologisk.

5. De har højere indhold af næringsstoffer.
Foruden færre pesticider er dette sandsynligvis den vigtigste grund til, at folk beslutter sig til at spise økologisk. Forskningen har vist, at økologiske fødevarer ofte har højere indhold af C-vitamin, jern, magnesium og fosfor end deres ikke-økologiske modstykker.

6. Økologiske fødevarer indeholder ikke genetisk modificerede organismer (GMO’er).
Kort sagt er GMO’er afgrøder, der er fremstillet ved at kombinere forskellige genetiske materialer på en unaturlig måde eller via traditionel krydsning. For eksempel kombineres visse afgrøder med bakterier, så de kan producere deres eget insekticid, der kaldes Bt-toxin. Desværre er denne gift ikke blot skadelig for insekterne — den er også skadelig for os.

7. Økologisk frugt og grønt er ofte mere frisk.
Frisk frugt er den bedste frugt, ikke? Og fordi økologisk frugt ikke indeholder konserveringsmidler, bør de presses lige med det samme, Hos Unplugged Juice presser vi frugt og grønt hver dag og lynfryser lige efter presning så du alt vil få helt frisk juice leveret.