Nulstil din krop og få et ekstra vitamin-boost. En seks dages frugt – og grøntsags-kur fra Unplugged Juice, en flydende kost der næsten bliver sprøjtet ind i blodbanerne og markant vil øge velværefølelsen, udrense og genoprette din krops balance

Af Nebojsa Milojevic

At juice, eller leve helt eller delvist på frugt- og grøntsags- juice i kortere eller længere periode, er blevet en ny global trend. Efterhånden har vi juice- barer næsten på hvert hjørne og juicing er mere populært end nogensinde.

Juicekulturen er blevet integreret i Danmark og er bestemt kommet for at blive. I dag er det muligt at få masser af vitaminer, mineraler og enzymer ved at drikke en juice. Noget som vi ellers skal tygge os igennem og måske ikke har tid til i vores travle hverdag.

Hej krop, så er vi op

Jeg besluttede at hoppe på bølgen og kontaktede Unplugged Juice. De har været med i juicerevolutionen siden 2007 og i samråd med dem, blev vi enige om, at jeg skulle teste en seks dags kur bestående af frugt- og grøntsags- juice.

Kuren blev tilberedt af to gange, hvor jeg først skulle hente juice til de første tre dages kur, for at bevare så meget som muligt af juicernes friskhed. Dernæst de sidste tre dage.

Alle juice fra Unplugged Juice er lavet efter en ægte koldpresnings metode, hvilket betyder at de laves på en stor hydraulisk presse, som skånsomt presser alt saft, enzymer og vitaminer ud af frugt og grøntsager med et ni tons pres. Denne metode giver bedre smag, flere enzymer og vitaminer og en holdbarhed på helt op til fem dage på køl uden bruge for varmebehandling eller tilsætning af konserveringsmiddel.

Jeg ejer selv en mere tradionel juicer fra Phillips, som fremstiller juice på den konventionelle måde ved centrifugering og høj friktionsvarme og jeg kunne sagtens smage markant forskel på kvaliteten af juice fra en Unplugged Juice.

Mange mennesker bliver skræmt af ordet udrensning og forbinder det med sult og det var bestemt også en reaktion jeg fik fra min omgangskreds.

Min erfaring er, at du ikke vil føle dig sulten, hvis du følger de guidelines der følger med en kur fra Unplugged Juice. Hver juice er markeret med tal 1-6 og du skal drikke fem stk. a 500 ml juice om dagen med 2-3 timers interval, hvor den sidste juice skal drikkes to timer før sengetid. Den første juice, som hedder ”den gode start” er 100 % friskpresset Aloe Vera gele (ikke min yndlings) på en lille 40 kcal flaske. Den gode start stimulerer dine tarme, så de er klar til at optage alle de vitaminer og enzymer, du drikker i løbet af dagen.

Sind på en prøve

Kan jeg undvære smags og sanseoplevelsen ved mad i seks dage? Det sværeste for mig har været at ”vinde” over mit eget hoved. Kroppen ville gerne med. Den første dag var svær, da jeg startede på en torsdag med arbejde, hente og bringe unger og alt som der følger med i en moderne familie. Det er ekstremt vigtigt at drikke rigeligt med vand mellem juicerne… Jeg havde glemt det på min første dag på grund af travlheden og havde derfor hovedpine om aftenen. Jeg syntes at alle juicerne smagte godt på nær Aloe Vera gelen om morgenen. Den havde jeg det svært med i de første par dage, men jeg vænnede mig til det.

Efter jeg havde overvundet den mentale faktor, var kuren nemmere end forventet. Bevares, jeg havde en del kriser i løbet af de første par dage og jeg har bevidst holdt mig ude fra køkkenet og andre steder, hvor der serveres mad.

Et par gange havde jeg lyst til at stå af, da alt maden duftede dejligt. Samtidig har jeg lagt mærke til at alle sanser bliver forstærket under kuren.

Alt dufter bedre og kraftigere end normalt, men grundlæggende følte jeg mig ikke sulten. Savnede ikke maden, men mere det at tygge og smage.

Efter de første to dage med træthed og lidt hovedpine, vendte det hele om og jeg fik enormt meget energi og en lettelse i kroppen.

Seks dage føles, som ret lang tid og det blev lidt kedeligt at alle mine måltider var overstået på 10-15 minutter, men så er der jo tid til at gøre/lave andre ting.

Nemmere end forventet

Juicekuren på seks dage er ikke ”peace of cake”, men jeg synes, at det gik over al forventning. Nu kender jeg min krop ret godt efter et par Marathon løb og jeg var ikke bange for at begynde en udrensning. Jeg går generelt set helhjertet ind i noget, jeg har sat mig for. En fed biting ved sådan udrensnings kur er, at man føler sig let i kroppen og ikke mindst at vægten efter seks dage røg 5,2 kilo ned.

Jeg vil til hver en tid anbefale, at man prøver en juice kur. Måske i første omgang en tre dags kur. Den gav mig masser af ekstra energi i min hverdag og det var nemt og hurtigt.

Stolt, sund og let føler jeg mig lige nu. Juice on og jeg siger stort tak til Unplugged Juice fordi de gav mig lov til at smage deres lækre juice.

Bestil din juice kur HER