Desværre er det de færreste af os, der gør vores krop vinterklar.
Enten fordi vi ikke tænker over det eller fordi vi ikke ved, hvordan vi skal gøre.

Sørg for det første, at holde dig varm dvs. klæde dig ordentlig på. Vira stortrives i kulde, og kroppens forsvar svækkes når du fryser, Vira kan ikke tåle varme, hvorfor feber er kroppens beredskab mod sygdom, vira kan simpelthen ikke overleve.

Sørg for at få frisk luft og sollys hver dag, solens stråler styrker din modstandskraft, og giver humøret et løft.

Dyrk motion udendørs fx en gåtur, løbetur, cykeltur. Den friske iltholdige luft hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer og rense blodet. Motion forbedrer blodcirkulationen, stimulerer tarmens bevægelse, og sætter gang i fordøjelsen.

Du skal ikke stresse kroppen med for hård træning, da det svækker kroppens modstandskraft. En god blodcirkulation giver huden et frisk udseende.

Søvnen er uvurderlig for dit helbred. Imens du sover, restituerer kroppen, og cellerne bliver fornyet. En god nattesøvn skal helst være sammenhængende, så kroppen uforstyrret kan få lov til at lade op. Det er individuelt hvor mange timers søvn man har brug for, nogen fungerer fint med 5 timer, mens andre skal have 8 timers søvn. Det vigtigste er, at du føler dig udhvilet og fysisk og mentalt godt tilpas. Når du er i søvnunderskud kommer der ubalance i sult og mæthedshormonerne, hvorfor tankerne kredser om mad, og helst den søde og fede af slagsen.

Føler du dig ofte træt og stresset, så kan det anbefales at bruge 20-30 minutter hver dag på Qigong og Yin yoga øvelser, det skaber balance i krop og sind, så alle organer og celler fungerer optimalt, det styrker også din livskraft og udholdenhed.

Sund kost er rigtig vigtigt, og kosten spiller derfor en afgørende rolle for vores helbred. Kost af dårlig kvalitet eller at spise for få kalorier svækker din modstandskraft, mens den rigtige kost styrker og giver dig mere energi. kvaliteten i kosten er altafgørende for opbygning og reparation af hver eneste celle i kroppen, inklusiv huden.

Huden er kroppens største organ, hvorfor en balanceret kost straks kan aflæses i huden, alt fra hår til negle, knogler, muskler og hud har brug for et konstant flow af hudkærlig kost som protein, antioxidanter, nyttigt fedt og langsomme kulhydrater.

Om vinteren er luften ofte tør både indenfor og udenfor, og det gør huden tørstig. Derfor skal huden have masse af fugt, for fugtlaget fungerer som overtøj for huden. Vand er det vigtigste hudplejemiddel til at holde cellemembranen i huden stærk og sund, så den kan holde på vandet og undgå for tidlig ældning og udtørret hud.

Men det hjælper ikke at drikke flere liter vand om dagen, for det løber blot lige igennem kroppen. Skru op for næringen i det du drikker. Vand i rå grønsager og frugt optages langt bedre i cellerne. Juice og smoothies lavet af årstidens frugter og grønsager er flydende guld for kroppen, og styrker immunforsvaret.

Tag et tilskud af omega-3 olie, som giver en stabilitet og fasthed i cellemembranen.

Personligt har jeg stor glæde af juicekur, og tager gerne en 3 dags juicekur hver 2. måned året rundt. Juicekuren booster kroppen med antioxidanter og vitaminer, og jeg får sådan en lækker følelse af ren, sund og frisk krop og sind.

Summa summarum, hvis din krop var din bil, så ville du få den efterset i alle ender og kanter, skiftet dæk, tjekket kølervæske, smurt låsene med olie, så den stod klar til at stå imod årstidens anstrengelser – gør det samme med din krop, så vil du komme igennem vinteren i højt gear.